Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?Hernia ontstaat wanneer organen van het lichaam uitsteken van de holte, waar zij normaal. Deze organen - meestal deel uit van de darm of abdominale vetweefsel - zijn ingesloten in een dunne vlies dat de binnenzijde van de holte. Hernia's kunnen geen symptomen hebben of pijn van verschillende intensiteit veroorzaken. Bijna allemaal hebben ze het potentiële risico van onvoldoende bloedtoevoer (overtreding). Wanneer de inhoud van de hernia uitstulpingen, het gat waar het voorkomt, de bloedvaten kan worden geklemd samengeperst en sluit de hernia bloedbaan. Als dit gebeurt, die dringend een chirurgische ingreep, omdat de stof niet kan bestaan ​​zonder door het bloed zuurstof geleverd.

Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?

Soorten hernia van de buikwand

Liesbreuk. Dit type hernia is 75% van alle gevallen van buikwand hernia en komt 25 keer vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Liesbreuken zijn verdeeld in twee soorten - directe en schuin. Beide typen worden in de liesstreek op het punt waar de dij huid is verbonden met het lichaam (de lies plooien), maar ze hebben verschillende aard. Beide soorten hernia kan hetzelfde uitzien - als een bobbel in de liesstreek. Het onderscheid tussen directe en schuine hernia zijn belangrijk voor de diagnose.

Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?

Oblique liesbreuk

Oblique hernia moeten in de richting van het pad dat de testikels tijdens de foetale ontwikkeling, de afdaling van de buik in het scrotum maken. Typisch, dit pad sluit voor de geboorte, maar kan een beetje ruimte voor hernia zijn. Soms hernia kan doordringen in het scrotum. Oblique liesbreuk Liesbreuk - waarom is het gevaarlijk?Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk? kan op elke leeftijd voorkomen.

Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?

Directe liesbreuk

Directe liesbreuk treedt op iets dieper dan schuin, in een regio waar de aard van het buikvlies dunner. Ze krijgt zelden in het scrotum. In tegenstelling tot de schuine hernia, die op elke leeftijd voorkomen, wordt directe liesbreuk meestal op middelbare leeftijd of later, wanneer het peritoneum verzwakt tijd.

Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?

Dijbreuk

Femurkanaal - de manier waarop de femorale slagader en zenuw Wenen gaan van de buik naar de dij. Hoewel meestal vrij smal kanaal, soms is breed genoeg om er naartoe te gaan van de abdominale inhoud (meestal de darmen) kon doordringen. Femorale hernia kan lijken op een bobbel net onder de lies plooi. Over het algemeen voorkomt bij vrouwen. Dit type hernia is bijzonder hoog risico dat het vuurvaste zal zijn om de behandeling (als het niet direct bij de plaats kan zijn) en onderworpen aan inbreuk. Niet alle niet kan worden ontsmet hernia geschonden, maar al deze hernia's moeten worden beoordeeld door uw arts.

Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?

Navelbreuk

Dit voorkomende vorm van hernia (10-30%) zijn vaak merkbaar bij de geboorte als een uitstulping rond de navel. Dit gebeurt omdat de buikwand die normaliter voor de geboorte sluit niet gesloten tot het einde. Als de hernia klein (niet meer dan 1-1, 5 cm), verdwijnt automatisch geleidelijk de leeftijd van twee. Grotere hernia of klein, die zelf niet is gesloten, vereist meestal een operatie op de leeftijd van 2-4 jaar. Zelfs als de spieren werden gesloten, navelbreuk Navelbreuk: vervelend, maar behandelbareHernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk? kan optreden op latere leeftijd, de navel is het zwakke punt van de buikwand. Navelbreuk kan optreden bij vrouwen tijdens de zwangerschap of bij vrouwen die bevallen als gevolg van overmatige belasting.

Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?

Hernia postoperatieve litteken

Chirurgie kan een defect in de buikwand veroorzaken. In plaats van deze fout spieren zijn verzwakt en kan een hernia zijn. Deze complicatie wordt veroorzaakt door 2-10% van alle activiteiten van de buikholte, hoewel bij sommige personen het risico groter. Zelfs na chirurgie, hernia deze hernia weer optreden.

Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?

Hernia spigelievoy lijn

Deze zeldzame soort hernia optreedt langs de rand van de rectus abdominis spier aan spigelievoy lijn in het midden van de buik.

Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?

Hernia obturator foramen

Dit is een zeer zeldzame vorm van hernia komt meestal voor bij vrouwen. Deze hernia uitsteekt uit de buikholte door een opening in het bekken (obturator foramen). Geen uitsteeksel aan de buitenkant niet kunt zien, maar de hernia kan interfereren met darm en veroorzaken misselijkheid en braken. Door het ontbreken van zichtbare dit hernia is zeer moeilijk te diagnosticeren.

Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?

Epigastrische hernia

Het blijkt tussen de navel en het onderste deel van de borstkas middellijn. Epigastrische hernia meestal samengesteld uit vetweefsel fragmenten en bevat zelden darm. Het komt in de plaats van de relatieve zwakte van de buikwand. Deze hernia is vaak pijnloos.

Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?

Bekijk arts

Maakt niet uit wat u maakt, het moeilijkste deel is de kruising details. Bijvoorbeeld, op kleren te los naad scheuren en te strak zal beweging te beperken. Als u een huis te bouwen en zet het bord op het dak is te los, zal het dak lekt. En als je te dichtbij bent, het dak begint te vervormen.

Het menselijk lichaam heeft ook een veelvoud van aansluitpunten, die de delen van het lichaam te houden en aldus kunnen zij overgaan. De buik wordt omringd door tal van spieren die de maag en darmen te houden. Maar als de organen beginnen te bewegen door een zwakke plek of opening in de spier, heet het een hernia. Hernia kan zeer verschillende instanties hebben. Per definitie is een hernia - een uitstulping van een orgaan door het spierweefsel of ander weefsel, dat is meestal beperkt. Maar wanneer mensen praten over de hernia, meestal verwijst naar de buik. En hoewel het vormen van abdominale hernia vele, verwijst vaak naar de liesbreuk.


Gerelateerde artikelen
Hernia: Soorten en symptomen - die zijn het meest gevaarlijk?Tussenwervelschijf hernia - een gevolg van hoge spanningen en verwondingen
Tags van het artikel:
  • liesbreuk
  • Bes, framboos: zoete genezer
  • Hyperthyreoïdie - Behandeling folk remedies